Welke bouwlaser heb ik nodig?

Er zijn diverse lasermodellen met elk hun eigen functionaliteiten. Hoe bepaal je welke laser geschikt is voor jouw werk? Wat is het optimale bereik voor de laser? En wat onderscheidt een rode laser van een groene laser? Wij verschaffen helderheid over deze kwesties.

topcon-rlh5a-bouwlaser-met-baak-en-statief-610064-1200px-800px-390642-1200px-800px

KRUISLIJNLASER

Er bestaan kruislijnlasers met zowel twee, drie als vier lijnen. Deze laser projecteert zowel een verticale als horizontale lijn, wat veelzijdige meetmogelijkheden biedt.
Deze laser is gemakkelijk in gebruik voor het plaatsen van wanden, systeemplafonds en in badkamer of keuken.

ROTERENDE LASER

Een roterende bouwlaser is zeer nauwkeurig voor grotere afstanden en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Denk hierbij aan het plaatsen van plafonds en (tussen)wanden maar ook aan bestratingswerk.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN RODE EN GROENE LASER

Een groene laser is duidelijker zichtbaar voor het menselijk oog.  Voor binnen werkzaamheden volstaat over het algemeen een groene laser. Als je de laser voornamelijk buitenhuis gebruikt, is het raadzaam te kiezen voor een rode laser.

De zichtbaarheid van een laser wordt beïnvloed door de hoeveelheid omgevingslicht. In een donkere omgeving is de laser beter waarneembaar zonder hulpmiddelen. Werk je echter in een verlichte ruimte of buiten? Dan kun je een laserbril in dezelfde kleur als de laserstraal gebruiken om het zicht op de straal te verbeteren.

LASER MET ONTVANGER

Sommige lasers kunnen worden uitgerust met een ontvanger. De laser stuurt een signaal uit dat door de ontvanger wordt opgepikt. Zodra de laserlijn een vast punt op de ontvanger bereikt, wordt dit op de ontvanger zichtbaar. Het voordeel van het gebruik van een ontvanger is dat de laserlijn niet langer zichtbaar hoeft te zijn om de laser effectief te gebruiken. Dit is met name essentieel voor buitentoepassingen, waar de lijn nauwelijks zichtbaar is. Bovendien kan het bereik van de laser aanzienlijk worden vergroot door gebruik te maken van een ontvanger.

Meer informatie

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in welke laser het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

info@tgsi.nl | 06 30 40 27 65 | 050 201 19 64

Winkelwagen