Welke bouwlaser heb ik nodig?

WELKE BOUWLASER HEB IK NODIG?

Door gebruik te maken van een lijnlaser ben je verzekerd van een nauwkeurige horizontale en/of verticale uitlijning. De laser projecteert een lijn die reflecteert op het oppervlak, zonder achterlating van markeringen, terwijl je tegelijkertijd handsfree kunt werken. Er zijn diverse lasermodellen met elk hun eigen functionaliteiten. Hoe bepaal je welke laser geschikt is voor jouw toepassing? Wat is het optimale bereik voor de laser? En wat onderscheidt een rode laser van een groene laser? Wij verschaffen helderheid over deze kwesties.

GT_Series_F_20160601_0003

Soorten lasers

Er zijn verschillende lasers waar een keuze uit gemaakt kan worden. Afhankelijk van het project.

AFSTANDSMETER

Een afstandsmeter werpt een lichtstraal op een oppervlak en geeft met precisie tot op de millimeter aan wat de afstand is, bijvoorbeeld de hoogte van het plafond of in een ruimte met obstakels.

KRUISLIJNLASER

Er bestaan kruislijnlasers met zowel twee als drie lijnen. Een laser met twee lijnen projecteert zowel een verticale als horizontale lijn, wat veelzijdige meetmogelijkheden biedt. Het nadeel is echter dat het snijpunt van deze lijnen altijd op de muur wordt geprojecteerd. Indien je een loodrechte hoek op de vloer of het plafond wilt creëren, is een 3 lijnlaser noodzakelijk.

ROTERENDE LASER

Een roterende kruislijnlaser met 360° laserlijnen projecteert drie lijnen in alle richtingen rondom de laser. Hierdoor is het mogelijk om zowel horizontaal als verticaal de volledige ruimte te bestrijken met slechts één laser. Van de drie lijnen zijn er twee verticaal gepositioneerd.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN RODE EN GROENE LASER

Een groene laser is duidelijker zichtbaar voor het menselijk oog. Als je de laser voornamelijk buitenshuis gebruikt, is het raadzaam te kiezen voor een groene laser. Voor binnenwerkzaamheden volstaat over het algemeen een rode laser, die bovendien vaak voordeliger is.

De zichtbaarheid van een laser wordt beïnvloed door de hoeveelheid omgevingslicht. In een donkere omgeving is de laser beter waarneembaar zonder hulpmiddelen. Werk je echter in een verlichte ruimte of buiten? Dan kun je een laserbril in dezelfde kleur als de laserstraal gebruiken om het zicht op de straal te verbeteren.

LASER MET ONTVANGER

Sommige lasers kunnen worden uitgerust met een ontvanger. De laser stuurt een signaal uit dat door de ontvanger wordt opgepikt. Zodra de laserlijn een vast punt op de ontvanger bereikt, wordt dit op de ontvanger zichtbaar. Het voordeel van het gebruik van een ontvanger is dat de laserlijn niet langer zichtbaar hoeft te zijn om de laser effectief te gebruiken. Dit is met name essentieel voor buitentoepassingen, waar de lijn in fel zonlicht nauwelijks zichtbaar is. Bovendien kan het bereik van de laser aanzienlijk worden vergroot door gebruik te maken van een ontvanger.

Vraag naar de optie om een laser mét ontvanger

Meer informatie

Wil je meer informatie over lasers of advies welke laser het beste bij jou past?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

info@tgsi.nl | 06 30 40 27 65 | 050 201 19 64

Winkelwagen